1. Helaas was de vorige stap niet de oplossing. Ik kreeg de volgende foutmelding: 0x80070043, ook stopte het copyeren van bestanden van ZFS naar een windows machine en veel random dingen die niet goed gingen.

  Uit eindelijk ben ik er achter gekomen dat het Bridged netwerk via Virtual Machine dit allemaal veroorzaakte. Meteen een forum topic geopend: https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=7&t=66150
  (https://forums.freebsd.org/threads/samba4-zfs-nfsv4-rights-problem.47898/page-2)

  Dit betekend dus dat ik alles via de NAT van Virtualbox moet gaan doen:  Ga naar de settings van je Virtualbox Network en stel je netwerk kaart op NAT in. Ga naar advanced en klik op Port Forwarding en stel de poorten in die je wilt doorlaten, zoals Samba bijvoorbeeld:

  Opmerking: Poort 389 TCP & UDP moet je ook doorzetten

 2. Na deze stap 0,0 problemen met Samba4!

  En dan nog een
  gouden tip: Ik logde online altijd in met bsd05\gebruikersnaam, waarna ik er later achter kwam dat ik niet offline kon inloggen. Ik wist dat dit geen probleem mocht zijn, aangezien dit in windows netwerken wel gaat.

  En dan de oplossing: Log in onder: bsd05.local\gebruikersnaam, dan kan je zowel online en
  offline van je domein inloggen.


 3. De Snelheid, ik haal ongeveer 50 MB per seconde, soms ook 60, en heel soms 133 MB per seconden. Wat ik echt verbazend vond.
 4. Bij het aanmaken van andere gebruikers kon ik de samba shares niet bereiken onder windows. Er kwam een melding dat mijn Account verlopen zou zijn, dit heb ik opgelost door:
  # samba-tool user setexpiry bezoeker --noexpiry

 5. Weet niet of dit mijn probleem heeft opgelost, maar je zou dit kunnen proberen!
  Verder had ik problemen met het lezen van grote bestanden en daarvoor heb ik de volgende 2 regels toegevoegd onder de [global] parameters in: /usr/local/etc/smb4.conf

  # max log size = 10240
  # dns proxy = no


Nog wat artikelen met betrekking op Samba4

 Succesvol shares aanmaken met ZFS en Samba4.x

Windows joinen aan je FreeBSD domein

Groupen op de command prompt van FreeBSD aanmaken voor Samba 4.x

Samba 4.3 installeren

Gerommel met Samba 4.1

Gestoei met /etc/resolv.conf

Samba 4 installeren (Hier ging de tweede keer wat mis)